Maaeluminister: Maag lubas tasuda võlad Tere võlausaldajatele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tere.
Tere. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Maaeluminister Tarmo Tamme sõnul lubas Tere ostmisest teatanud Maag Grupp tasuda ostujärgselt Tere võlausaldajate kõik nõuded.

«Maag Grupi juht kinnitas tänasel kohtumisel ministeeriumis, et juhul kui Maag omandab AS Tere piimatööstuse, siis põllumeestel muretsemiseks põhjust ei ole ja nende nõuded AS Tere vastu saavad kaitstud,» ütles AS Maag Grupi nõukogu esimehe Roland Lepaga kohtunud Tamm pressiteate vahendusel.

Eesti kapitalil põhinev toiduainetetööstuskontsern Maag Grupp on sõlmimas kokkulepet Tere AS emafirma nõuete omandamiseks või refinantseerimiseks.

Maag Grupi nõukogu esimees Roland Lepp kinnitas ettevõtte soovi omandada Tere piimatööstus nii, et kõigi partnerite ja võlausaldajate huvidega arvestatakse.

Toiduainetööstuskontsern Maag Grupp teatas reedel, et soovib sõlmida kokkuleppe Tere AS emafirma nõuete omandamiseks või refinantseerimiseks. «Tehingu õnnestumiseks on vaja, et saame Terele laenu andnud pankadega – Nordea ja DNB Pangaga kokkuleppele, kuidas omandada või refinantseerida pankade nõuded Tere vastu,» ütles ASi Maag Grupp nõukogu esimees Roland Lepp pressiteates.

«Loodame, et meie kava realiseerub. Tehingu lõpuleviimiseks peavad täituma mitmed eeltingimused, sest tegemist on tavapärasest keerukama tehinguga. Maag Grupp esitab lähiajal konkurentsiametile taotluse koondumisloa saamiseks,» sõnas ta.

Suurimate võlausaldajate nõuded Tere emaettevõtte OÜ Elveda vastu ulatuvad üle 30 miljoni euro, sellele lisanduvad veel väiksemate võlausaldajate nõuded. Aprillis tegi Maag Grupp Postimehe andmetel Tere ostmiseks 60 miljoni euro suuruse ettepaneku.

AS Maag Grupp koondab ettevõtteid Farmi Piimatööstus, Rannarootsi Lihatööstus, Pouttu, Avalon Foods, Maag Food, Gelid Food ja Nigula Piim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles