Elisa sõlmis kokkuleppe Starmani ostmiseks

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elisa Eesti juht Sami Seppänen.
Elisa Eesti juht Sami Seppänen. Foto: Erakogu.

Mobiilioperaator Elisa on allkirjastanud kokkuleppe, mille järgi ostab senistelt omanikelt telekommunikatsiooniettevõte AS Starman, saades seeläbi ettevõtte ainuomanikuks. Omandamise hind on 151 miljonit eurot, mis teeb sellest ühe suurema tehingu Eestis läbi aegade.

Alguses soovis East Capital Explorerilt telekommunikatsioonifirma enamusosalust soetada USA investeerimisfirma Providence Equity, mis teatas sellest märtsi keskel. Seejärel teatas Indrek Kuivallik, et soovib Starmani senise osanikuna kasutada eelisostuõigust. East Capital Explorer ei olnud esialgu sellega nõus ning osalised pöördusid Stockholmi vahekohtusse, kus määrati võit Kuivallikule.

Eile teatas Indrek Kuivallikule kuuluv Polaris Invest, et ostis East Capital Explorerilt Starmani osaluse välja ning on nüüd koos senise kaasaktsionäri Com Holdinguga ettevõtte ainsad omanikud. Nimetatud tehingu toimumiseks andis laenu telekommunikatsiooniettevõte Elisa, kelle eesmärk on pärast vajalike lubade omandamist saada Starmani Eesti äriüksuse omanikuks, Polaris Invest ja Com Holding jäävad Leedu üksuse omanikeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles