Telia: Elisa ostab end 151 miljoniga turule nullist sisse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Holger Haljand
Holger Haljand Foto: Youtube

Telia Eesti hinnangul tuleb Elisa poolt telekomifirma Starmani Eesti äri eest makstava 151 miljoni euro puhul arvestada, et Elisa ostab ennast kaabelturule nullist sisse, mistõttu võib hind olla õigustatud.

«Põnev uudis, ootame huviga, konkurents tiheneb ja elu läheb põnevaks,» ütles Telia Eesti erakliendi- ja turundusüksuse direktor Holger Haljand BNS-ile kommenteerides tehingut, mille raames Elisa omandab Starmani Eesti äritegevuse.

«Kuna nad ostavad ennast nullist sisse ja sealt hakkavad kasvama, siis kogu tulu mis nad sealt teenivad on uus raha ja nad kasvatavad oma ettevõtet. Raske on hinnata, kas see on mõistlik hind või mitte. Kui meie ostaksime, siis meil oleks vaja kalkuleerida oma olemasoleva portfelli laiendamist, aga kuna nad ostavad ennast turule sisse, siis see summa võib olla ka suurem ja õigustatud. Tasuvusaega ma arvutada ei oska,» märkis Haljand.

Haljandi sõnul on ebatõenäoline, et konkurentsiametilt oleks ostutehingule pretensioone. «Ma arvan, et mitte. Kui meie oleks ostnud, siis tõenäoliselt oleks, aga kuna nemad TV-pakkujana ei ole olulise turujõuga, siis neil ei ole ilmselt probleemi,» sõnas ta.

Elisa on sõlminud lepingu omandamaks 151 miljoni euro eest Starmamani Eesit äritegevuse, kogu summa tasub telekomifirma rahas. Telekomifirma teatel on ostutehing osa Elisa strateegiast tugevdada enda positsiooni koduturgudel.

Tehingu jõustumine nõuab konkurentsiameti heakskiitu, Elisa hinnangul võib tehing jõuda lõpliku kinnitamiseni 2017. aasta esimeses kvartalis. Sama kinnitas ka Starmani nõukogu uus esimees Henri Treude.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles