Elu pärast Castrot: Google hakkab Kuubal oma andmeid hoiustama

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuba
Kuuba Foto: Erakogu.

Kuuba valitsus ja USA internetifirma Google sõlmisid sel nädalal lepingu, mille järgi hakatakse Google´i teenuste andmeid saareriigis hoiustama, kirjutab The Verge.

Uudisteagentuuri AP andmetel ei tähenda see maailma ühe väiksema veebikasutajaskonnaga riigi jaoks siiski laialdasemat ligipääsu internetile, kuna sellega suureneb vaid Google´i enda teenuste nagu otsingumootor ja Gmail kasutamise kiirus.

«Kuubalased, kes juba praegu saavad internetti ja meie teenuseid kasutada, näevad  (kiiruse, toim) paranemist,» kommenteeris internetiettevõte uudist.

Varem liikusid Google´i teenuste andmed Kuubale läbi Venezuela.

USA ametist lahkuv president Barack Obama on teinud üleskutseid, millega kahe riigi ajalooliselt pingelised suhted normaliseerumisele suunata, interneti otseühendust USA ja saareriigi vahel siiski praegu ei eksisteeri.

Suuremale osale Kuuba elanikkonnast pole ligipääs internetile taskukohane, samuti on koduühenduste omamine seadusega keelatud. Viimastel aastatel on näha märke olukorra muutumisest, oma äri on saareriiki laiendanud ka nn uue põlvkonna tehnoloogiaettevõtted nagu Netflix ja Airbnb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles