Valitsusliit tõmbas automaksule pidurit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Sven Sester.
Rahandusminister Sven Sester. Foto: Stanislav Moshkov/Õhtuleht

Riigikogu rahanduskomisjon võttis eile maksude kobareelnõust välja teravaid vaidlusi toonud autode maksustamise ja lisas sätted, mis võimaldavad tööandjal edaspidi maksuvabalt hüvitada ka eraravikindlustust.

Abikaasade ühine tulude deklareerimise võimalus jääb rahanduskomisjoni esimehe Mihhail Stalnuhhini sõnul alles. Eelnõu järgi saab maksumaksja maha arvata maksustamisperioodil kantud koolituskulusid, tasutud eluasemelaenu intresse ja tehtud annetusi kuni 1200 euro ulatuses, ent mitte üle 50 protsendi maksustatavast tulust. Kui mahaarvamised ületavad need piirid, siis saab koolituskulude ja eluasemelaenu intresside kasutamata osa üle kanda teisele abikaasale, kes võib need arvata maha oma maksustatavast tulust. Kuid temalgi ei tohi need koos tema enda tehtavate mahaarvamistega mainitud piirmäärasid ületada. Piirmäärad ei kehti Stalnuhhini selgitusel siiski laste ülalpidamisega seotud täiendava maksuvaba tulu osas, mille puhul on ainus piir maksustatava tulu suurus.

Samuti kaalub valitsusliit osaliselt loobuda varem kavandatud gaasiaktsiisi järsust tõusust energiamahukatele tööstusettevõtetele. «Rahandusministeerium esitas Euroopa Liidule taotluse, et saaksime gaasiaktsiisi osas suurtele tööstusettevõtetele erandi teha,» rääkis Stalnuhhin Postimehele. «Loodetavasti saame positiivse vastuse juba eelnõu menetlemise ajal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles