Holsmer: automaksust loobumine on Reformierakonna võit (1)

Andres Reimer
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu rahanduskomisjoni aseesimees Remo Holsmer.
Riigikogu rahanduskomisjoni aseesimees Remo Holsmer. Foto: Liis Treimann

Reformierakond tõttas koalitsiooni poolt automaksu kehtestamisega aja maha võtmist tõlgendama enda võiduna, soovitades ka kõik teised valitsuse vahetumisel lauale tõstetud maksumuudatused tagasi võtta.

Riigikogu rahanduskomisjoni aseesimees, reformierakondlane Remo Holsmer:

Automaksust loobumist võime pidada enda võiduks. Sellega tunnistab koalitsioon, et idee oli toores ja läbimõtlemata. Ühisdeklaratsioonide ära kaotamisega on palju ebamäärasust. Niisamuti tahetakse tõsta tööjõumakse ning rikkuda maksuseaduses kehtestatud kuue kuu printsiipi – maksuseaduste vastu võtmise ja jõustumise vahele peab jääma pool aastat. Sõbralik soovitus valitsusele on ka teised maksumuudatused tagasi võtta.

Eesti Energiast võetavate täiendavate dividendidega (ühekordsed tuluallikad) ja automaksust laekuma pidanud summade (pikaajaline tuluallikas) katmine ei ole rahanduslikult korrektne. See otsus asetub kahjuks uude eelarvepoliitikasse, kus on loobutud eelarve tasakaalu nõudest ning eelarves hakatakse pikaajalisi kulutusi katma ühekordsete tuludega. Ootaksin kommentaari rahandusministrilt, miks on IRL loobunud senistest eelarvepoliitilistest põhimõtetest. Sellised sammud murendavad Eesti rahanduse usaldusväärsust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles