Citadele pank on kaasanud võlakirjade emiteerimise teel 40 miljonit eurot

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Citadele pank
Citadele pank Foto: BNS

6. detsembril emiteeris Citadele pank 40 miljonit euro väärtuses võlakirju. Lisafinantseeringu kaasamise eesmärk on tugevdada kapitali, et panga ärisihte saavutada. 

«Nõudlus Citadele panga võlakirjade järele on tunduvalt ületanud pakkumise. See räägib investorite huvist kvaliteetsete Baltimaade emitentide võlapaberite vastu. Võlakirju on ostnud üle 20 investori kõikidest Balti riikidest. Meil on investorite suure huvi üle hea meel ning täname panka ABLV Bank ja vandeadvokaatide bürood Eversheds Bitāns investoritele kvaliteetse pakkumise ettevalmistamise eest,» kommenteeris  Citadele panga ressursside direktsiooni juht ja finantsdirektori kohusetäitja Kaspars Jansons

Intresse hakatakse välja maksma kaks korda aastas. Kupongi intressimäär on 6,25 protsenti aastas. Võlakirjade kustutamise tähtaeg on 10 aastat, kuid pangal on õigus need ennetähtaegselt kustutada. Programmi ettevalmistamisel on panga konsultandiks ja märkijaks olnud ABLV Bank. Juriidilist tuge on osutanud vandeadvokaatide büroo Eversheds Bitāns. Kavas on viia võlakirjad reguleeritavale turule – võlaväärtpaberite börsi NASDAQ Riga nimekirja.

Citadele pank on klientide arvu poolest kolmas Läti pank. Citadele gruppi juhitakse Lätist ning sel on tütarettevõtted ja filiaalid Lätis, Leedus, Eestis ja Šveitsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles