Vichmanni kimbutanud kurjategijate tabamiseks korraldati suuroperatsioon

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurärimees Marcel Vichmann.
Suurärimees Marcel Vichmann. Foto: Toomas Huik

Ukraina õiguskaitseorganid tegid Odessa oblastis Zatoka külas suuroperatsiooni, et tabada organiseeritud kuritegeliku grupeeringu liikmed, ütles Ukraina siseminister Arsen Avakov.

Avakov teatas 10. detsembril, et operatsioonis osales üle 300 Ukraina peaprokuratuuri ja julgeolekuteenistuse uurija ning politseiniku, kes korraldasid läbiotsimised ning pidasid  kinni väidetava kuritegeliku grupeeringu liikmed, kes nõudsid Eesti ärimehelt Marcel Vichmannilt 50 miljoni euro suurust altkäemaksu, kirjutab Kyivpost.

Siseministri sõnul kuulusid grupeeringusse kohalikud võimuesindajad, kohtunikud, politseinikud, kohalikud prokurörid ning salateenistuse ohvitserid.

Tema sõnul alustati 50 kriminaalmenetlust, mille hulka kuulusid teiste hulgas näiteks tapmiskatse, väljapressimine ning vaba aja keskuse süütamine.

Septembris kinnitasid Ukraina peaminister Vladimir Groisman ja Odessa oblasti kuberner Mihheil Saakašvili intervjuus Ukraina telekanalile TSN, et ametivõimud teevad  kõik, et kaitsta ettevõtja Marcel Vichmanni investeeringuid Odessa oblastisse Zatoka külla, kus investori huvide vastu on astunud kohalikud kurjategijad.

«See on meie töö, mida me peame tegema. Kui ettevõtjad nii Ukrainast kui välismaalt tahavad Ukrainasse investeerida, siis on minu roll peaministrina tagada, et see investeering oleks edukas,» rääkis Groisman toona intervjuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles