Keskpanga keeruline tulevik Trumpi Ameerikas

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA Föderaalreservi hoone Washingtonis
USA Föderaalreservi hoone Washingtonis Foto: SCANPIX

Sel nädalal koguneb USA Föderaalreservi komitee, et arutada, kas tõsta baasintressimäärasid kõigest teist korda kümne aasta jooksul. 

Teisipäeval koguneb USA Föderaalreservide juhtidest koosnev Föderaalne avatud turgude komitee (FOMC) kahepäevasele istungile ja peaaegu üksmeelne prognoos näeb, et maailma suurima majanduse keskpank otsustab baasintressimäärasid tõsta. Kirjutab Äripäev.

Föderaalreserv (Fed) on Janet Yelleni juhtimisel üritanud olla võimalikult prognoositav, kuid muutuvad majandusolud on isegi keskpankuritel oma tegevusplaanist kinnipidamise keeruliseks teinud.

Aasta tagasi samal ajal tõstis Föderaalreserv baasintressimäärasid esimest korda pärast buumiajastu tippu 2000ndate keskel. Toona nägi analüütikute keskmine prognoos ette, et Föderaalreserv tõstab intressimäärasid aastas neli korda.  Loe edasi Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles