Maag teatas Tere ostmisest

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tere piim.
Tere piim. Foto: Stanislav Moškov/Den Za Dnjom

Eesti kapitalil põhinev toiduainekontsern Maag Grupp teatas eile, et on sõlmimas kokkulepet Tere ASi emafirmaga Elveda OÜ Tere vastu esitatud nõuete omandamiseks või nende refinantseerimiseks. ASi Maag Grupi nõukogu esimehe Roland Lepa sõnul on tehingu õnnestumiseks vaja saada kokkuleppele DNB ja Nordea pangaga.

«Pangad algatasid Elveda OÜ pankroti. Tere AS taotleb ettevõtte saneerimist, kuna ei jõudnud pankadega laenulepingute pikendamiseks kokkuleppele. Seepärast tegime Nordeale ja DNB pangale ettepaneku Tere kohustuste refinantseerimiseks, sest ettevõtte usaldusväärsuse taastamiseks on kõige olulisem Tere finantsprobleemide lahendamine,» ütles Lepp.

Nõukogu esimehe kinnitusel soovitakse Tere omandada, arvestades kõikide partnerite ja võlausaldajatega. «Kui suudame tehingu lõpuni viia, saame tulevikus ühendada Tere ja Maagi tütarettevõtte Farmi Piimatööstuse AS oskusteabe. Koduturu jaoks on oluline, et see tehing võimaldab oluliselt vähendada toorpiima praegust suuremahulist väljavedu Läti ja Leedu piimatööstustesse,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles