Video: Apple on hädas labaste poeröövlitega

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple'i poe rööv
Apple'i poe rööv Foto: TNW/Apple

Telefonides sisalduvate andmete privaatsuse kaitse esirinnas olev Apple on sunnitud üle vaatama turvameetmeid palju madalamal tasandil – üha julgemaks on muutunud kõige tavalisemad vargakambad, kes tehnoloogiahiiu kauplusi tühjendavad.

San Francisco politseijaoskond avaldas mõne päeva eest alloleva video, millel näha ühe ja sama poe röövimist 25. ja 29. novembril – seega kõigest mõnepäevase vahega.

Esimeses kuriteoepisoodis on näha, kuidas kolm kapuutsides jõmmi lihtsalt kauplusesesse sisse astuvad ja endaga kõigest 15 sekundi jooksul kõike nähtaval olevat kaasa haaravad. Teisel juhul kordub kõik samamoodi, kuid pätte on neli.

Kaupluse töötajad ja kliendid vaatavad mõlemal juhul lihtsalt nõutult toimuvat pealt. Politsei pole kurjategijaid siiani tabanud. Sarnased juhtumid leidsid aset ka juunis ja oktoobris.

Aplle on samal ajal asunud kaotama turvatrosse oma paljudes poodides – põhjus uues tarkvaras, mis võimaldab telefone distantsilt kasutuskõlbmatuks muuta.

Allikas: TNW

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles