Töötukassa uue aasta kulud on 321 miljonit ja tulud 345 miljonit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa
Töötukassa Foto: Erik Prozes

Töötukassa nõukogu kinnitas reedel järgmise aata eelarve, mille kohaselt planeeritakse töötukassa kuludeks 2017. aastal 320,8 miljonit eurot ja tuludeks 345,4 miljonit eurot.

Vastavalt prognoosile laekub kindlustusmaksetest töötajate sihtfondi 111,3 miljonit eurot ja tööandjate sihtfondi 59,9 miljonit eurot, teatas töötukassa.

Töötuskindlustushüvitisteks näeb eelarve ette 48,2 miljonit, koondamishüvitisteks 13,1 ning tööandja maksejõuetushüvitisteks 4,2 miljonit eurot. Hüvitistelt makstakse sotsiaalmaksu 11,6 miljonit eurot. Töötukassa tegevuskuludeks on eelarves 38,8 miljonit eurot.

Tööturuteenustele on järgmiseks aastaks planeeritud 52,5 miljonit eurot, sealhulgas 17,9 miljonit Euroopa Liidu Euroopa Sotsiaalfondist ja 0,6 miljonit Globaliseerumisega Kohanemise Euroopa Fondist.

Kulud kindlustushüvitistele, toetustele ja tööturuteenustele on kokku 282 miljonit eurot. Võrreldes käesoleva aastaga kasvavad kulud hüvitistele ja teenustele 133 miljoni euro võrra. 

Töötukassa nõukogu esimehe, tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski sõnul on saabuv 2017. aasta töötukassale murrangulise tähtsusega.

«Lõppev aasta on olnud kahtlemata tegus, sest Ida-Virumaa suurkoondamiste järel on tulnud operatiivselt hakkama saada töötute hulga plahvatusliku tõusuga selles piirkonnas ja töötada välja erimeetmed tööpuuduse kiireks leevendamiseks. Ent uus aasta on veelgi ambitsioonikam, sest lisanduvad uutmoodi teenused ka töötavale inimesele, et nende võimalikku tööturult väljalangemist ennetada,» rääkis Ossinovski.

Töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel ütles, et täismahus käivituv töövõimereform toob asutusele järgnevatel aastatel erivajadusega inimesed, et hinnata oma töövõimet ja saada tuge tööelus osalemiseks.

«Oleme selleks valmistunud  ja tahame olla neile partneriks muutusega kohanemisel ,» lisas Paavel.

Töötukassa käesoleva aasta eelarveks kinnitati 176,6 miljonit eurot ja tuludeks 215,1 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles