Google ja Facebook lõid käed

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virtuaalreaalsuse seadmed
Virtuaalreaalsuse seadmed Foto: BERTRAND GUAY/AFP

Maailma suurimad tehnoloogiahiiud Google, Facebook, Samsung, Sony, HTC ja Acer lõid käed ning moodustasid üleilmse virtuaalreaalsuse assotsiatsiooni GVRA (Global Virtual Reality Assotciation).

Ettevõtete teatel on GVRA missiooniks teha koostööd kvaliteetsete virtuaalreaalsuse toodete ja teenuste arendamisel. Ilmselt asub see looma ka ühtseid VR-standardeid ja universaalseid protokolle nii TV- kui internetitööstuste jaoks, teatab Gadgets 360.

«Eesmärgiks on edendada virtuaalreaalsuse toodete vastutustundlikku arendamist ja kohandamist kogu maailmas. Assotsiatsiooni liikmed arendavad ja jagavad parimaid tavasid ja uurimusi ning toovad VR-kogukonna tehnoloogia arendamiseks kokku,» seisab GVRA teadaandes.

Google’i esindaja Jon Wiley hinnangul on GVRA loomine esimeseks vajalikuks sammuks tagamaks parimaid VR-kogemusi kõigile. Facebooki Oculuse teami juht Jordan McCollum märkis, et kuna VR-tehnoloogia on astumas alles väga esimesi samme, siis on tööstusjuhtide koostöö kriitilise tähtsusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles