Swedbank: kinnisvarabuumi ohtu ei ole (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki kontor.
Swedbanki kontor. Foto: SCANPIX

Swedbanki analüütikute hinnangul praegusel aktiivsel kinnisvaraturul buumiohtu pole, sest olud on võrreldes 2007. aastaga hoopis teistsugused, vahendab ERRi uudisteportaal.

Swedbanki eraisikute panganduse juhi Kaie Metsla hinnangul uus kinnisvarabuum ja sellele järgnev krahh Eestit ei ohusta, sest vaatamata pealtnäha sarnasele aktiivsele ehitustegevusele ja ostuaktiivsusele on asjaolud hoopis teised.

Uusi arendusi on ka tänavu hüppeliselt juurde tulnud - aastane kasv ulatub lausa 29 protsendini, ent see kasv on tulnud pigem varasemate väikese aktiivsusega aastate arvelt.

«Arendajad on läinud julgemaks, pakkumise-nõudluse tasakaal on päris hea. Tänane majanduskeskkond soodustab eraisikutel laenude võtmist, tarbijakindlus on päris hea, juletakse teha otsuseid, et osta uut eluaset või vahetada suurema vastu – seda toetavad nii palgakasv kui ka madal töötuse määr,» kirjeldas Metsla.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles