Joakim Helenius «lahjendati» Trigon Agri väikeaktsionäriks

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joakim Helenius.
Joakim Helenius. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Stockholmi börsil noteeritud Trigon Agri teatas vahetusvõlakirjade konverteerimisest aktsiateks, mille käigus lahjenes senise suuromaniku Joakim Heleniuse osakaal ettevõttes alla viie protsendi.

Kokku emiteeriti 1,6 miljardit uut aktsiat nominaalhinnaga üks eurosent aktsia ja kanti Trigon Agri võlakirjaomanike kontodele, kellest nüüd said ettevõtte aktsionärid. Koos varem emiteeritud aktsiatega kasvas ettevõtte aktsiate arv 1,7  miljardi aktsiani, mis tähendab, et endiste aktsionäride osalus lahjenes märgatavalt.

Trigon Agri teatel kuulub nüüd Joakim Heleniusele alla viie protsendi ettevõtte aktsiatest ning lisaks kontrollib ta Trigon Capitali, mis on samuti Trigon Agri aktsionär. Trigon Agri 2015. aasta majandusaruande kohaselt kontrollis Helenius eelmise aasta lõpu seisuga otseselt ja kaudselt 55,7 protsenti ettevõtte aktsiatest.

Selle aasta 1. jaanuaril astus Helenius tagasi nõukogu esimene kohalt ning asus endise juhi Ülo Adamsoni asemel tegevjuhi kohale. Märtsi lõpus leppisid Joakim Helenius ja Trigon Agri nõukogu, et Helenius astub tegevjuhi kohalt tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles