Olerex: maailmaturu hinnakasv kandub üle ka Eesti jaehindadesse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olerex
Olerex Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kütusemüüja Olerexi sõnul on kütuste maailmaturu hind jõudnud esmaspäeval viimase pooleteise aasta kõrgeimale tasemele ja lõpuks peaks see hinnakasv jõudma ka Eesti jaehindadesse.

«OPEC-i naftakärpe otsusest tulenevalt on bensiini ja diislikütuse maailmaturuhinnad eelmise nädala teisipäevaga võrreldes kasvanud vastavalt 5,2 ja 4,4 senti liitrist,» ütles Olerexi kütuste sisseostujuht ja juhatuse liige Alan Vaht BNS-ile. «Eesti kütuseturul on kütusehinnad eelmise nädala esmaspäevaga võrreldes kasvanud aga 2 sendi võrra liitrist,» lisas ta.

Samal ajal on kütusehindade kasv maailmaturul jätkunud Vahti sõnul ka esmaspäeval ning jõudnud viimase pooleteise aasta kõrgeimale tasemele. «Antud olukorda arvestades on kahjuks paratamatu, et rahvusvahelisel turul aset leidnud hinnakasv kandub üle ka kütuste jaehindadesse Eestis,»  sõnas Vaht.

Survet hindade tõusule on tema sõnul lisanud ka 10. detsembrile planeeritud OPEC-i ja kartelli väliste naftatootjate kohtumine. «Esialgse informatsiooni kohaselt on Omaan, Mehhiko, Aserbaidžaan ja Kasahstan samuti liitumas OPEC-i naftakärpekavaga,» märkis Vaht.

«Samuti on hindade kasvule aidanud kaasa USA energiainformatsiooni administratsiooni viimane raport, mille kohaselt ei ole USA naftapuurtornide arvu kasv USA naftatootmist suurendanud. Selle asemel on tootmine hoopiski langenud, mistõttu valitseb risk, et USA naftatootmine taastub prognoositust aeglasemalt,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles