Itaalia referendum kukutas euro 20 kuu madalaimale tasemele

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna hommikul Hongkongi börsil.
Täna hommikul Hongkongi börsil. Foto: ANTHONY WALLACE/AFP/Scanpix

Euro kurss langes täna hommikul 20 kuu madalaimale tasemele, sest investorid hakkasid pärast referendumi läbikukkumist ja peaminister Matteo Renzi tagasiastumist riskantsemaid varasid müüma.

Aasia aktsiaturud alustasid tänast kauplemispäeva langusega, miinusesse peaksid langema Euroopa aktsiaturud.

«Pole raske näha, et silmapiiril on uued valimised ja pole väga raske näha, et (opositsiooniline) 5-tähe liikumine tuleb võimule ning seab eesmärgiks lahkuda Euroopa Liidust, loobuda eurost või mõlemat,» ütles Reutersile investeerimisfirma State Street Global Advisors Aasia-Vaikse ookeani piirkonna turgude juht Mark Willis. «Itaalia jaoks on stabiilse valitsuse moodustamine kriitilise tähtsusega, sest habras majandus seab poliitikute ette lahendada likviidsusprobleemid pangandussüsteemis,» lisas ta.

Euro kurss kukkus täna hommikul tervelt 1,4 protsenti 1,0505 dollarini. Nii madal oli Euroopa ühisraha kurss viimati eelmise aasta märtsis.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles