Airbnb piirab Londonis erapindade üürimist 90 päevale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Airbnb
Airbnb Foto: YUYA SHINO/REUTERS

Majutusteenust vahendav Airbnb kehtestab Londonis erapindade üürimisele 90 päeva piirangu Londoni kinnisvaraturu olukorra tõttu.

Peale suurlinnade turu uurimist otsustas Airbnb seada erapindade väljaüürijatele aastased päevapiirangud ning esmalt piirati Amsterdami üürijatel limiit 60 päevale aastas.

Piirangud kehtivad internetiplatvormis kõigile pindade väljaüürijatele, kes ei ole kinnitanud, et neil on saadud ametlik luba pikemaks perioodiks, teatas ettevõte.

Mitmed linnad on kurtnud reguleerivate seaduste puudumise ja maksude vältimise üle ning Airbnb on hakanud tegema linnadega koostööd.

Kõrgenevate kinnisvarahindade ja illegaalsete turistikorteritega hädas olev Barcelona on Airbnb-d trahvinud sel aastal 600 000 euroga.

Airbnb plaanib sõlmida maksuleppeid erinevate linnadega ning soovib järgmisel aastal laiendada ülemaailmsete maksulepete võrku 700 linnani.

Ettevõte tegutseb rohkem kui 190 riigis ning selle väärtust hinnatakse 30 miljardile dollarile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles