Läti eksperdid: MTG Balti ärist võivad olla huvitatud Vene investorid (1)

LETA/BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tele2 ja MTG sildid
Tele2 ja MTG sildid Foto: Scanpix/Mark Earthy

Telekomikontserni Modern Times Group (MTG) Balti varade, sealhulgas telekanali TV3 soetamise vastu võivad Läti ekspertide hinnangul huvi tunda ka Vene investorid.

Meediaekspert Andrejs Ekis ütles LETA-le, et tasuta televisiooni ajastu on lõppemas ning konkurents on Baltikumis tugev, mistõttu võivad teated MTG kavast enda Balti äri maha müüa tõele vastata.

Tema sõnul võib MTG Balti äri olla ettevõtetele, mis suudaksid meediakontserni osta enda teenuseportfelli laiendamiseks. Näiteks võiksid huvi tunda mobiilioperaatorid ja telekomikontsernid, näiteks Providence Equity, mille omanduses on operaator Bite.

Samas märkis ta, et välistada ei saa ka Vene investorite huvi. Ka telekomifirma Baltcom endine omanik ja juht Peteris Smidre märkis LETA-le, et MTG Balti äri müügi vastu võivad huvi tunda idanaabritest investorid.

Smidre ütles, et tehing võiks huvi pakkuda firmadele, mis juba sarnases äris tegutsevad. Nii võiks tema hinnangul ostust huvituda Lattelecom. Ekise hinnangul aga on Lattelecom ning mobiilioperaator LMT liiga väikesed, et säärast tehingut endale lubada.

Meediekspert Juris Kaza oli aga MTG huvi osas enda Balti ärisid müüa skeptiline ja märkis, et ettevõtted tegutsevad üsna edukalt, teenivad kasumit ning tegelevad pidevalt ka tootearendusega.

Rootsi meediakontsern Modern Times Group (MTG) on kinnitamata andmetel asunud otsima ostjat oma Balti äridele, mille hind võib ulatuda ligi 100 miljoni euroni.

Ametlikult kinnitamata andmetel soovib MTG müüa kolmes Balti riigis tegutsevad meediakanalid tervikpaketina, kusjuures ostja otsimiseks on mandaadi saanud SEB. Väidetavalt ulatub müügisumma ligi 100 miljoni euroni ning võimalikke ostjaid otsitakse pigem Baltimaadest väljaspoolt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles