Läti peaminister: miks ei võiks poodides lisaks eurodele ka rubladega maksta? (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maris Kucinskis
Maris Kucinskis Foto: Reuters

Läti peaminister Maris Kučinskis käis täna välja idee, et tulevikus võiks riigis asuvad poed lisaks eurodele võtta vastu ka Vene rublasid, kirjutab Läti rahvusringhääling.

Kučinskis võttis täna Läti Seimis peetud kõnes kokku oma valitsuse käesoleva aasta saavutused ning käis välja ka mõned majandusmõtted tuleviku tarbeks.

«Ühest küljest näitab statistika, et Läti majanduskasv jätkub,» ütles ta. «Teisest küljest väljendatakse ärikeskkonnas tulevikuga seotud kartusi, mis puudutavad majanduse paigalseisu või uut, Lätit mõjutavat kriisi.»

Ajal, mil Suurbritannia on Euroopa Liidust lahkumas, peaks riik peaministri sõnul pakkuma Briti äridele võimalust alustada oma tegevust Lätis. Ettevõtjatele tuleks tema sõnul pakkuda võimalikult mugav lahendus. «Nad saaks täita formulare inglise keeles, istudes Londonis, Liverpoolis või mõnes teises linnas, mille meeskonnas on mõni Läti jalgpallur, asuvas kontoris.»

Lisaks pakkus ta välja idee, mille kohaselt võiks kohalikud ärid aktsepteerida maksevahendina lisaks eurodele ka rublasid.

«Kui mõtleme ärikeskkonna parandamisele, siis miks ei luba me teha sularahamakseid ka teistes valuutades peale euro? Ma ei näe, et see võiks tuua kaasa mingeid probleeme,» ütles ta.

«Me teame, et see pole saladus, et Helsingis asuvas Stockmannis saavad kliendid maksta ka Vene rublades...me peame mõtlema selliste võimaluste peale.»

Kučinskis rääkis ka majanduskasvu sihtidest.

«Põhieesmärk on sama - lähiaastatel on vajalik kindlustada pikaajaline 4-5 protsendi suurune SKT kasv.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles