Brittidele soodsa Brexiti-leppe spekulatsioon vedas naela tõusule

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi rahandusminister Jeroen Dijsselbloem.
Hollandi rahandusminister Jeroen Dijsselbloem. Foto: SCANPIX

Naelsterlingu kurss tegi täna väikese tõusu, kuna avalikkuseni jõudsid vihjed selle kohta, et Suurbritannia võib säilitada ka peale Euroopa Liidust lahkumist ligipääsu selle ühisturule, kirjutab Bloomberg.

Naelsterling kallines dollari vastu viimase kahe nädala kõrgeimale tasemele. Pärast Brexiti referendumit on Inglise valuuta odavnenud 15 protsenti, mis on maailma olulisemate valuutade seas kõige kehvem näitaja.

Tõusu taga olid mitu uudist, mis viitavad sellele, et Suurbritannia ei pruugi pärast Euroopa Liidust lahkumist kaotada täielikku ligipääsu selle ühisturule. Brexiti minister David Davis ütles täna, et Suurbritannia on selle nimel kõvasti pingutama. Hollandi rahandusminister Jeroen Dijsselbloem ütles ajalehele Times of Malta, et Suurbritanniale võidakse võimaldada ühisturul osalemine, kuid seda teatud tingimustel ja teatud hinnaga.

«Tegu on esimese korraga, mil Euroopa Liidu kõrge ametnik möönab pärast Brexitit võimalust, et Suurbritannia ei pruugi liidust lahkudest ligipääsu ühisturule täielikult kaotada,» selgitas naela kallinemise tagamaid panga Bank of Tokyo-Mitsubishi analüütik Derek Halpenny.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles