Helenius: president võiks meelde tuletada ettevõtlikkuse olulisust

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joakim Helenius.
Joakim Helenius. Foto: Peeter Langovits

Ettevõtja Joakim Helenius soovib, et president Toomas Hendrik Ilves räägiks oma aastapäeva kõnes muude teemade seas ka ettevõtluse ja ettevõtlikkuse olulisusest Eesti riigile.

«President peaks rääkima paljudest asjadest ja mina ei oska öelda, kuidas seda teha, näiteks kas või kuidas rääkida Haapsalu lastekodu tragöödiast,» vastas Helenius Postimehe küsimusele, millest president kõnelema peaks.

«Ettevõtja vaatenurgast aga ütleksin, et president võiks meelde tuletada, et ilma ettevõtjate ja ettevõtlike inimesteta ei oleks Eestis raha ka kõiki teiste valdkondade jaoks. Ilma ettevõtjateta ei oleks raha kultuuri, hariduse ja sotsiaalvaldkonna jaoks.»

Helenius soovib, et presidendi kõne oleks optimistlik ja optimismi süstiv. See võiks tunnustada neid inimesi ja neid raskeid otsuseid, mis viimase kahe aasta jooksul Eestis tehtud on.

«Eesti olukord on praegu lootusrikas, Eesti positsioon hea ja need keerulised otsused on Eesti eeliseks paljude riikide kõrval. Need tehtud otsused on juba hakanud Eestile dividende tooma.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles