Trump nimetas USA kaubandusministriks 1980ndatel tema kasiinod päästnud miljardäri (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wilbur Ross
Wilbur Ross Foto: SCANPIX

USA järgmiseks presidendiks valitud Donald Trump nimetas oma valitsuse kaubandusministriks miljardär Wilbur Rossi ning rahandusministriks endisest pankurist filmiärimehe Steven Mnuchini.

Ross oli Trumpi majandusnõunik presidendivalimiste kampaania ajal, Mnuchin oli aga valimiskampaania finantsjuht.

Rossilt ja Wall Streeti veteranilt Steven Mnuchinilt küsiti täna telekanalis CNBC, kas nad saavad kinnitada, et Trump nimetas nad vastavalt kaubandus- ja rahandusministriks.

«Jah, saame küll. Meil on väga hea meel siin olla ning töötada presidendiks valitud (Trumpi) heaks ja meil on au olla nendes ametikohtades,» ütles Mnuchin.

Mnuchin töötas Wall Streeti investeerimispangas Goldman Sachs 17 aastat, 2002. aastal lõi ta aga oma investeerimisfirma Dune Capital Management, millega ta on raha paigutanud peamiselt Hollywoodi filmitööstusesse.

Näiteks on ta rahastanud kassahitte «Avatar», «Mad Max: Fury Road» ning «Suicide Squad».

Wilbur Ross on endine pankur, kes töötas 24 aastat panga Briti investeerimispanga Rothschild heaks. Kaheksakümnendatel aitas ta kinnisvaraäris hätta jäänud Donald Trumpil säilitada tema kolm Atlantic City´s asunud kasiinot. Hiljem asutas ta oma investeerimisfirma WL Ross&Co, mis osteti 2006. aastal üles investeerimisfirma Amvescap (nüüdne Invesco) poolt. Rossi varanduse väärtuseks hindas Forbes kaks aastat tagasi 2,9 miljardit dollarit.

Mnuchini ja Rossi ametisse sobivuse peab heaks kiitma ka Senat.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles