Analüütik: paanilised uudised finantssüsteemi kohta peavad kaduma

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbank kontori börsimaaklerid.
Swedbank kontori börsimaaklerid. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Et taastada usaldus finantssüsteemi vastu ja aktsiaturgude stabiilsus, peavad kaduma uudised, kus üks või teine pank vajab laenu või kuidas otsitakse lisaraha riikidelt, leiab LHV analüütik Joel Kukemelk.

Pikemaajalisem tõus saab tema hinnangul võimalikuks aga alles siis, kui närvilisus finantsturgudel on kadunud ja krediiditurgude probleemid lahenduse leidnud.

Kukemelk ütles Postimees.ee’le, et tänane kehv börsipäev Eestis oli reaktsioon maailmaturgudel toimuvale.

«Eesti tänane 7-protsendiline langus tulenes sellest, mis Aasia börsidel juhtus. Samas ma ise usun, et selline paanika, mis meil siin praegu toimub, loob hoopis suurepäraseid ostmiskohti,» märkis ta.

Tema hinnangul tegid need inimesed, kes täna oma aktsiad ära müüsid, suure tõenäosusega vale otsuse.

«Homme on situatsioon hoopis teine – meil on olukord, kus globaalseid intressimäärasid on langetatud ja võimalik, et tänased ülinegatiivsed meeleolud teevad totaalse kannapöörde,» põhjendas ta ning avaldas lootust, et kapitulatsioon aktsiaturgudel on juba ära toimunud.

Postimees Online kirjutas täna, et hinnalangus maailma valuutabörsidel hakkab võtma paanika mõõtmeid. Must päev oli ka Baltikumi börsidel. Pärastlõunal saabus aga uudis, et kuus keskpanka otsustasid alandada keskseid intressimäärasid 50 baaspunkti võrra.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles