Tallinna-Helsingi tunneli jaoks on Viimsis maatükk juba aastaid paigas

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Viimsi poolsaarelt Tallinnale
Vaade Viimsi poolsaarelt Tallinnale Foto: Tairo Lutter

Helsingi-Tallinna tunneli võimalik maa peale suubumise koht on paika pandud juba 1999. aastal vastu võetud Harju maakonna planeeringuga, mistõttu pole Viimsi vallas asuvale maatükile seetõttu juba aastaid lubatud uut püsihoonestust rajada.

Harju maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Joel Jesse rääkis, et eelmise sajandi lõpus kehtestatud planeeringuga paika pandud tunneli maa peale suubumise koht sobib geoloogide ja ekspertide hinnangul selleks kõige paremini, vahendab ERRi uudisteportaal. Uue teostatavusanalüüsi juures uuritakse lisaks sellele ka teisi variante, aga kõnealune paik Viimsi vallas on Jesse sõnul praeguste teadmiste juures kõige realistlikum.

«Senist maakasutust on inimesed saanud seal jätkata, aga koridori saab sisuliselt juurde ehitada ainult ajutisi ehitisi. Ega muudmoodi ei olegi võimalik neid koridore säilitada, kui piirangud juba üldplaneeringutega on peale pandud. Vastasel juhul, kui koridorid ehitatakse täis, nende realiseerimine muutubki kahjuks võimatuks,» nentis planeeringuosakonna juht.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles