Leht: Swedbankil Väätsa Agrole kosilane olemas

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piim
Piim Foto: Elmo Riig / Sakala

Aastaid tagasi Väätsa Agro aktsiate osturalli kaotanud Joakim Helenius on kosilasena taas platsis ning kui Järvamaa ühe suurema tööandja saneerimise vastu seisval Swedbankil õnnestub piimatootja pankrotimenetlus algatada, seisab pankrotivara ostja juba ukse taga, kirjutab Äripäev.

Võimalik, et ukse taha tekib lausa järjekord, sest turuosalised teavad lisaks Heleniusele rääkida veel teistestki Väätsa Agro ümber tiirlevatest kosilastest, ent nimesid nimetada ei soovita.

Ostuhuviliste ilmumine võib olla oluline põhjus, miks Swedbank suurima tagatud nõuete omanikuna soovib Väätsa Agro pankrotti ja kiiret varade müümist ning on saneerimiskava vaidlustamisega juba riigikohtus. Swedbank asuks pankrotimenetluses diktaatori rolli, kuna pangal on hüpoteegid enamikule piimatootja kinnistutest ning kommertspant Väätsa Agro muule varale.

Helenius lausus, et kuna varad on huvitavad, siis sobivatel tingimustel on ta neist kindlasti huvitatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles