Ukraina promenaadist sai Vichmannile Kolgata tee (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurärimees Marcel Vichmann
Suurärimees Marcel Vichmann Foto: Toomas Huik

Marcel Vichmann rajab koos äripartneritega Ukrainasse Musta mere äärsesse kuurorti promenaadi, kuid kohalik külanõukogu süüdistab teda mitmes rikkumises ning saatis oktoobris avaliku kaebekirja nii Ukraina kui ka Eesti peaministrile ja presidendile.

Kui seni on peamiselt näiteid, kus Eesti investorid, olgu Armin Karu kasiinofirma või Hillar Tederi kinnisvaraäri, paluvad abi oma investeeringu kaitsmisel Ukrainas, siis seekord käib sõda Musta mere äärse investeeringu vastu, vahendab Äripäev. Lugu ise ja süüdistused on vastuolulised ja segased ning nii ühe kui ka teise poole versioone toimuvast on keeruline tõestada.

Konflikti teravust tõestab seegi, et tänavu mais levis kulutulena uudis, et Odessas tapeti Vichmanni esindav advokaat Aleksandr Pogorelõi. Hiljem selgus, et tegu oli prokuratuuri lavastusega kurjategijate tabamiseks, mille käigus vahistatigi kolm palgamõrvarit.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles