Paberite järgi on Konju kitsejuust Eesti päritolu

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaeluminister Martin Repinskile kuuluv Konju farm Ida-Virumaal.
Maaeluminister Martin Repinskile kuuluv Konju farm Ida-Virumaal. Foto: Liis Treimann

Pärast eelmisel nädalal ilmunud Eesti Ekspressi lugu, mis esitas kahtlustuse, et Konju kitsejuustu nime all müüdav juust ei ole Eesti, vaid Hollandi päritolu, kontrollis veterinaar- ja toiduamet (VTA) maaeluminister Martin Repinskile kuuluvast kitsefarmist pärinevat toodet, mis osutus Eestis valminuks.

«Me tegime ainult ühe konkreetse kontrolli seoses Eesti Ekspressis ilmunud artikliga. Me uurisime seda seoses kahtlusega, kas see võib sisaldada Hollandis toodetud juustu,» selgitas VTA pressiesindaja Martin Altraja, vahendab ERR. 

VTA järelevalveametnik käis farmis kohapeal ja uuris põhiliselt dokumentatsiooni jälgitavuse osas ehk kas Konju farm on kasutanud Hollandi päritoluga juustu Eesti toodetes või mitte. «See üks juust, mille kohta Eesti Ekspress meile pildi saatis, on vastavalt dokumentatsioonile valmistatud tõepoolest Eestis ja Eesti kitsepiimast,» kinnitas Altraja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles