Video: Volvo esitleb Genfis uut hübriidi

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volvo hübriidmootoriga V6.
Volvo hübriidmootoriga V6. Foto: Autonet.ee

Volvo avaldas hübriidmootoriga V6 tehnilised üksikasjad. Seeriatootmiseks valmis masinat ennast näidatakse Genfi näitusel, kuigi tarned diileritele algavad ilmselt alles järgmisel aastal, vahendab autonet.ee.

Volvo hübriidil on kolm töörežiimi: Pure, Hybrid ja Power. Seadeid võib juht aktiveerida nupust. Esimesel juhul kasutatakse vaid elektrit, seda jätkub umbes 50 kilomeetriks. Valides viimase, annab sõiduk välja kõik maksimaalse dünaamika saavutamiseks – pressiteate kohaselt peaks auto olema võimeline 100 km/h kiirendama 6,9 sekundiga.

Hybrid sõidurežiim aga valitakse alati vaikimisi. Hübriidajamiks kombineeriti siin diisel- ja elektrimootor ning auto püüab sel juhul tagada kütuse säästmiseks optimaalseimad häälestused. Muide, maksimaalne tulemus on 49 grammi CO2 kilomeetri kohta ning 1,9 liitrit keskmist kütusekulu. Täis paagiga peaks auto olema suuteline läbima 1 200 kilomeetrit.

Auto võib töötada ka nelikveolises režiimis – tagumisi rattaid liigutab juba elektrimootor.

Hübriidajam koosneb 215hobujõulisest 2,4-liitrise töömahuga diislist ning 70-hobujõulisest elektrimootorist. Maksimaalsed pöördemomendid vastavalt 440 ja 200 Nm (elektrimootori puhul on maksimaalne moment teatavasti saadaval kogu pöörete vahemikus). Liitiumioonakude mahtuvuseks öeldakse 12 kWh ning  automaatkastil on kuus astet. Kodusest elektrivõrgust laadimiseks kulub 4,5 tundi. Sel ajal võib salongis kliimaseade töötada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles