Ministeerium: EL-i raha tuleb 2014-2020 teedesse senises mahus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tee-ehitus Tartu - Valga maanteel Külitse külas septembrikuus.
Tee-ehitus Tartu - Valga maanteel Külitse külas septembrikuus. Foto: Margus Ansu

Rahandusministeeriumi hinnangul on tõenäoline, et riik jätkab tee-ehitusse investeerimist Euroopa Liidu vahendite arvel aastail 2014–2020 samas mahus kui praegu.

Rahandusministeeriumi eelarvepoliitika asekantsler Ivar Sikk ütles teisipäeval Tallinna tehnikakõrgkoolis konverentsil peetud ettekandes, et tõenäoliselt tehakse Euroopa Liidu vahendite järgmisel, 2014–2020 aasta eelarveperioodil samas samas mahus investeeringuid Eesti transpordisektorisse kui praegusel eelarveperioodil.

«Pigem on küsimus selles, millised objektid saavad olema: kas on näiteks mõistlik – spekulatiivselt rääkides – Tartu maantee neljarealiseks välja ehitada või on olulisemaid, kriitilisemaid sõlmpunkte,"» ütles Sikk.«Need on kõik need valikud, mille kolleegid majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumist koos maanteeameti ja teistega peaksid välja peilima.»

Rahandusministeeriumi seisukoht on Siku sõnul eelistada uute tegevuste alustamisel seniste kulude struktuuri ümbervaatamist maksude tõstmisele, seda ka tee-ehituses. Maksubaasi rahandusministeeriumi hinnangul tõsta poleks otstarbekas. «See on niigi masuaegadel üles läinud,»ütles Sikk.

Ministeeriumi hinnangul on sääst ja prioriteetide seadmine valdkonnapoliitikate sees esmane ja ainus arvestatav eelarveline kate uutele tegevustele. «Fiskaalpoliiitiliselt on üks olulisemaid prioriteete, et reservid taastuksid,» ütles Sikk.

2012. aastal seisab riigil ees teise pensionisamba maksete taastamine täismahus ja lisaks sellele suuremaid investeeringuid, selgitas Sikk.«Oleme veel 2013. aastal miinuses ehk sööme oma reserve,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles