Euroopa Nõukogu andis ELi tuleva aasta eelarvele heakskiidu (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Nõukogu.
Euroopa Nõukogu. Foto: Vladimir Fedorenko / RIA Novosti / Scanpix

Euroopa Nõukogu andis esmaspäeval heakskiidu Euroopa Liidu järgmise aasta eelarvele, mis Euroopa Parlament võtab eeldatavasti vastu 1. detsembril.

Järgmise aasta eelarve suurus on ligi 158 miljardit eurot, millest 1,1 miljardit on eraldatud ettenägematuteks kuludeks. Väljamaksed eelarvest langevad võrreldes tänavuse eelarvega 1,6 protsenti 134,5 miljardile eurole, selgub Euroopa Nõukogu pressiteatest.

ELi kulutused pagulaskriisi lahendamiseks tõusevad järgmisel aastal 11,3 protsenti 6 miljardi euroni. See hõlmab pagulaste sisseseadmist asukohariigis, pagulaskeskuste rajamist ja vastavate inimeste koolitamist.

Majanduskasvu ergutamiseks ja uute töökohtade loomiseks tõusevad ELi kulutused ligi 12 protsenti 21,3 miljardi euroni. See hõlmab haridus-, koolitus-, noorte- ja spordiprogrammi Erasmuse eelarve suurendamist ja strateegilise investeeringute suurendamist.

ELi järgmise aasta eelarve võtab lõplikult vastu Euroopa Parlament. Kui parlament keeldub 1. detsembril toimuvalt hääletusel eelarvet vastu võtmast, peab Euroopa Komisjon esitama oma muudatused.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles