Helenius kavandab Saaremaale hiigelarendust

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtja Joakim Helenius.
Ettevõtja Joakim Helenius. Foto: Liis Treimann.

Joakim Heleniuse osalusega OÜ Biladre soovib Muratsi poolsaarele rajada enam kui 100 hoonega elamurajooni, mis oleks teostumise korral läbi aegade Saaremaa ilmselt suurim kinnisvaraarendusprojekt.

«OÜ Biladre esitas Kaarma vallavalitsusele eskiisi, kus planeerib esialgse, poolteist aastat tagasi esitatud kavandiga võrreldes topelthulka maju,» lausus Kaarma valla planeerimise ja maakorralduse peaspetsialist Peeter Tammai, kirjutab Meie Maa. «Sisuliselt tähendaks see Muratsisse teise küla tekkimist.»

2009. aasta suvel esitatud kava järgi tahtis OÜ Biladre Muratsisse talle kuuluvale kokku 70 hektari suurusele neljale maaüksusele rajada ligi 50 hoonet, kuid siis takerdus plaan vastuolu tõttu piirkonna üldplaneeringuga.

«Meie usk Eesti Vabariiki ja siin toimuvasse on nii suur küll, et siin saab edukalt arendustegevusega tegeleda ning pessimismiks pole põhjust,» ütles Biladre esindaja Toomas Uibo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles