Eesti elanikud peavad suurimaks probleemiks tööpuudust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa
Töötukassa Foto: Raigo Pajula

Eurobaromeetri täna avalikustatud Eesti aruanne näitab, et Eesti kodanike jaoks on kolm olulisemat probleemi tööpuudus, hinnatõus ja üldine majanduslik olukord.

Tööpuudust pidas novembris tehtud küsitluses üheks olulisimaks probleemiks 61 protsenti elanikest. Kuna viimase aasta jooksul on hinnad jõudsalt kasvanud, siis on kahekordistunud ka inimeste hulk, kes peavad inflatsiooni üheks peamiseks kitsaskohaks. 2010. aasta kevadel pidas seda põletavaks küsimuseks 21 ja sama aasta sügisel juba 42 protsenti vastanuid.

Majanduslikku olukorda mainis peamise probleemina 41 protsenti vastanutest. See number on aastaga aga vähenenud. 2009. aasta sügisel nimetas seda 53 protsenti vastanuid, kes said välja tuua kaks peamist probleemi, mis Eesti ees seisavad.

Täna avaldatud aruande kohaselt toodi kitsaskohtadena varasemast vähem välja kuritegevust ja tervishoiusüsteemi.

Ka Euroopas on suurim probleem tööpuudus, mida nimetas 46 protsenti kodanikest. Teise probleemina toodi Euroopas välja majanduslik olukord.

Eestis viidi eurobaromeetri küsitlus läbi novembris. Kokku küsitleti 1000 Eestis elavat Euroopa Liidu kodanikku. Uuringu tellis Euroopa Komisjoni kommunikatsioonipeadirektoraat ja selle viis Eestis läbi TNS Emor.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles