Eesti elanike rahulolu eluga on stabiilne ja kõrgem kui teistes Baltimaades

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurobaromeetri järgi on 72 protsenti eestlastest eluga rahul
Eurobaromeetri järgi on 72 protsenti eestlastest eluga rahul Foto: Elmo Riig / Sakala

Eurobaromeetri täna avalikustatud Eesti aruanne näitab, et 2010. aasta sügisel oli eluga tervikuna rahul 72 protsenti Eesti kodanikest. Lätis oli eelmise aasta sügisel eluga üldiselt rahul 58 ja Leedus 56 protsenti elanikest.

Samas on eestlaste rahulolu mõnevõrra madalam Euroopa Liidus keskmisega võrreldes – 78 protsenti. Rahulolu eluga pole viimaste aastate jooksul oluliselt muutunud ei Eestis ega ka Euroopa Liidus tervikuna. Eesti kodanike rahulolu on 2004. aastast kaks korda aastas mõõdetud, ning see on kõikunud 67 ja 79 protsendi vahel.

Inimese rahulolu eluga sõltub uurigu tulemuste järgi ka vanusest, tervisest ning pere suurusest. Mida suurem on pere, mida parem on tervis ja mida kõrgem on haridus, seda enam on  inimesed oma eluga rahul.

Üldiselt hindavad Põhjamaade elanikud oma eluolu paremaks kui lõunaeurooplased. Kõige rohkem olid oma eluga rahul Taani, Hollandi ja Rootsi elanikud. Rahulolu on madalaim Bulgaarias - 38 ja Rumeenias - 46 protsenti. Lisaks neile on alla poole kodanikest oma eluga rahul ka Portugalis ja Kreekas.

Eestis viidi eurobaromeetri küsitlus läbi novembris. Kokku küsitleti 1000 Eestis elavat Euroopa Liidu kodanikku. Uuringu tellis Euroopa Komisjoni kommunikatsioonipeadirektoraat ja selle viis Eestis läbi TNS Emor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles