Maksupettur pääses puhtalt

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maksupettur pääses hoolimata erinevaid kohtuinstantse läbi käies puhtalt.
Tartu maksupettur pääses hoolimata erinevaid kohtuinstantse läbi käies puhtalt. Foto: Tiina Kõrtsini/Õhtuleht

PRIA-lt toetuse välja petnud ja maksuametile tünga teha üritanud Ivo Voorile on maksuameti määratud karistus riigikohtu hinnangul õigustatud, erinevalt eelmistest kohtuastmetest, kuid pettur pääses siiski.

Äripäev on kirjutanud viimase paari aasta jooksul mitu korda Tartu petturi Ivo Voori rajatud arvevabrikutest, lähikondsete abiga loodud tankistide võrgustikust ja skeemidest, millega ta pettis 2012. aastal võltsitud tšekkide abil PRIA-lt välja 50 000 eurot näiliselt kalli küttesüsteemi ostmiseks, vahendab leht.

Pettusekatsete eest määras maksuamet Voorile ja tema ettevõtetele kokku üle 5000 euro trahve. Voor aga läks maksuameti vastu kohtusse, väites, et maksuamet jäi karistuse määramisega hiljaks.

Harju maakohus tühistaski oma 11. veebruari otsusega Voori ja tema ettevõtete Setu Põllud OÜ ja Uudismaa OÜ kohta tehtud maksuameti karistusotsuse, kuna amet oli aegumistähtaja ületanud. Kuigi maksuamet kaebas otsuse edasi, jõudis samale järeldusele ka ringkonnakohus.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles