Juhtimisekspert: LHV peab nüüd leidma Rain Lõhmusest võimekama juhi

Kristi Malmberg
, majandustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhtimiskonsultandi Mait Raava sõnul on tippjuhi roll ettevõttes äärmiselt oluline.
Juhtimiskonsultandi Mait Raava sõnul on tippjuhi roll ettevõttes äärmiselt oluline. Foto: Peeter Langovits

Pro Konsultatsioonid juhtimiskonsultant Mait Raava ütles, et LHV peab nüüd leidma juhi, kes teeb Rain Lõhmusele silmad ette.

Raava ütles Raasukese LHVst DNB Nordeasse suundumist kommenteerides, et küllap tahtis DNB Nordea leida väga efektiivset ja meeskonnatööle suunatud tippjuhti, kelleks Erkki Raasuke kahtlemata on. «Tegemist on sarnase olukorraga, kui kümme aastat tagasi pandi Jorma Ollila juhtima Royal Dutch Shelli, et parandada koostööd inglaste ja hollandlaste vahel, » rääkis Raava. «Ta sai sellega päris hästi hakkama ja usun, et ka Erkki Raasuke saab sarnase ülesandega hästi hakkama.»

Raava sõnul on konkurentsitihedal turul tippjuhi risk alati väga suur. «Tark ja innovaatiline tippjuht, nagu Bill Gates, Steve Jobs, Jeff Bezos ja teised, muudab turgu tundmatuseni ehk erakordselt hea tippjuhi väärtus on hindamatu, » kinnitas Raave.

Ta lisas, et kuigi meeskonnatöö on järjest tähtsam, ei saa see kuidagi asendada tippjuhi võimekust. «Ma arvan, et LHV Pank peaks seda endale julgema tunnistada ja panema uueks juhiks erakordselt võimeka tippjuhi. Ta peaks olema niivõrd võimekas, et teeb Rain Lõhmusele silmad ette. Tänases konkurentsis enam teisiti ei saa, » nentis Raava. «Vastasel juhul pole LHV-l šanssi suuri tegusid teha. Sellest oleks väga kahju, kuna algus on neil paljulubav.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles