Tänavu börsile tulnud LHV ootas oma aktsiale oluliselt suuremat käivet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV peahoone.
LHV peahoone. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

LHV panga juhatuse esimehe Erki Kilu sõnul lootsid nad poole aasta eest Tallinna börsile tulles, et LHV aktsiast kujuneb oluliselt suurema käibega aktsia, kui see seni on olnud.

«Üldiselt jääme aktsia börsiloleku esimese kuue kuuga rahule," ütles Kilu BNS-ile. Samas ootasid nad aktsiale kindlasti suuremat käivet. "Esimesel paaril nädalal oli käive täitsa arvestatav, kuid see oli seotud pigem paari varasema aktsionäri poolt oma positsioonist väljumisega,» lisas ta.

Kilu tõi välja, et nad olid enne IPO-t seadnud eesmärgiks saada 10 000 uut aktsionäri ja saavutada ülemärkimine.

«Ülemärkimise osas sai eesmärk korralikult täidetud, kuna summa märgiti 3,3-kordselt üle. Uusi aktsionäre saime 5500, mis jäi küll soovitule alla, aga oli lõpuks ikkagi väga hea tulemus,» rääkis pangajuht.

«Samas arvasime, et LHV aktsiast kujuneb oluliselt suurema käibega aktsia kui see on seni olnud. Põhjus on ilmselt selles, et investorid, kes on aktsiaid ostnud, hoiavad oma positsiooni ja ei soovi sellest väljuda. Nii ongi viimasel ajal märgata, et kui turule tekib ostjaid ja käive veidigi kasvab, liigub sellega koos kohe ka hind üles,» märkis ta.

AS-i LHV Group aktsiad noteeriti Tallinna börsil Balti põhinimekirjas tänavu 23. mail. Kui aktsia märkimishind oli 6,95 eurot, siis selle nädala kolmapäeval jõudis aktsia hind 9,030 euroni. Kokku on LHV väärtpaberiga tehtud 3848 tehingut, mille käive küündib ligi 7,3 miljoni euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles