Vilba: teedevõrk hakkab piirama majandusarengut

Merje Pors
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kui riik ei suuna teedeehituseks ja korrashoiuks rohkem raha, hakkab meie teevõrk takistama majandusarengut, leiab Tallinna Tehnikakõrgkooli ehitusteaduskonna rajatiste õppetooli juhataja Priit Vilba.

Vilba toonitas ETV saates «Terevisioon», et investeeringud infrastruktuuri annavad otsese kasu ehk tõusu sisemajanduse kogutoodangus, vahendab ERR Uudised.

Kuigi põhimaanteede teekatte olukord on Vilba sõnul paranenud, siis kohalike teede ja kõrvalmaanteede seisukord aina halveneb ning eelkõige on kurja juureks teid lõhkuv vesi. Ta märkis, et igal aastal on teedele vaja raha umbes kuus miljardit krooni aastas ning tegelikult on Eestil see raha olemas.

«Küsimus on tõesti nüüd poliitilistes valikutes – kriisiaastatel on teede-ehitusest viidud raha üle teistesse majandussektoritesse, aga nüüd tuleb see tagasi anda,» lisas Vilba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles