Tööjõu rentimise sildi all toimis ulatuslik petuskeem

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Paala
Raivo Paala Foto: kuvatõmmis tallinna televisioon

Maksuamet ja prokuratuur harutavad juba pikemat aega lahti umbes 30 ettevõttest koosnevat aastaid kestnud petuskeemi, millega tekitati tippajal kahju suurusjärgus kaks miljonit eurot aastas, kirjutab Äripäev.

Novembri alguses jõustas kohus ligi 90 000 euroni ulatuva maksuotsuse turvateenuseid pakkuva ettevõtte Delta Security OÜ vastu. Delta Security ümber punuti skeem, kus ettevõtte töötajad palgati tegeliku tööandja asemel teistesse, Äripäeva andmeil Raivo Paala kontrolli all olnud ettevõtetesse. Palgad maksid töötajatele välja omakorda kolmandad ettevõtted, mis olid samuti toimetuse andmeil Paala kontrolli all ja esitasid ühtlasi näilise tööjõurendi teenuse osutamise eest Delta Securityle arveid.

Raivo Paala kommenteeris sarnaselt oma varasematele selgitustele, et tegelikult on maksu- ja tolliamet ehk riik hoopis temale võlgu ning tööjõumaksudega on nüüd toimunud justkui tasaarveldamine.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles