Kus on järgmine Kalamaja?

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalamaja päevad, hoovikohvikud 2016, Tallinn
Kalamaja päevad, hoovikohvikud 2016, Tallinn Foto: Liis Treimann / Postimees

Kinnisvaraeksperdid ei usu, et me lähiaastatel näeme uut Kadriorgu või Kalamaja. Pikemas perspektiivis on väga olulise arenduspotentsiaaliga Veerenni asum ja ka Kopli liinid.

«Kuulus Kalamaja venib varsti vaikselt Sitsi tn piirkonnani välja, aga see ei ole enam see Kalamaja, mida me tahtsime, » kommenteeris  Domus kinnisvara vanemmaakler Agur Tammistu.  

Lasnamäelastele on uus trend Lasnamäele ehitatavad uued korterelamud, mis lähevad nagu soojad saiad. Samuti pikitakse Mustamäe paneelide vahele uusi korterelamuid, mis on ka enamjaolt kõik väljamüüdud. Kui ostja rahakott võimaldab piirkonda valida, siis ta valib trendikama elukeskkonna ja kui võimalused on kitsamad, siis ostab ta uue maja Maardus või Astangul.

«Äkki on uus trendikas elurajoon hoopis Kopli Liinid? Loodus on seal ju väga ilus, aga tuleb vist sealgi arendajal hakata esialgu hinda müüma, sest keskkonda seal ju ei ole. Koplis ringi sõites jääb mulje, et keskkond, seltskond saab sinna tekkida alles põlvkonna või kahe vahetumisel,» lisas Tammistu. Sama meelt oli ka Ober-Hausi Kinnisvara AS tegevjuht Jüri Kulbin.

«Pikemas perspektiivis on väga olulise arenduspotentsiaaliga Veerenni asum ja ka nn Kopli liinid,» lisas ta.

«Täna näeme seda, et vanades rekonstrueeritud puumajades on küll mõnus ja romantiline elada, kommunaalkulud on ka madalad, aga seal on omad hädad. Alates sellest, et maja vajab kõpitsemist ja laudist on vaja värvida ja katus vahetada. Nende vanade majade kõpitsemine on tore, aga lõpuks tahaks oma elu ka elada,» arvas  Pindi Kinnisvara suurkliendi osakonna juht Peep Sooman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles