Suurbritannia kärpis järsult majanduskasvuprognoose

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti rahandusminister Philip Hammond
Briti rahandusminister Philip Hammond Foto: CHRIS J RATCLIFFE/AFP

Briti rahandusminister Philip Hammond teatas täna, et eelarve tasakaaluga tegelev valitsusamet Office for Budget Responsibility (OBR) prognoosib järgmiseks aastaks vaid 1,4 protsendist majanduskasvu, samas kui eelmine hinnang oli 0,8 protsendipunkti kõrgem, kirjutab BBC.

Tänavuse aasta majanduskasvu prognoos kärbiti 2,1 protsendilt kahele protsendile, 2018. aasta prognoos 2,1 protsendilt 1,7 protsendile, 2019. aasta majanduskasvu 2,1protsendine prognoos jäeti muutmata.

«Kuna OBR ei saa ennustada ette, millistel tingimustel Suurbritannia Euroopa Liiduga (liidust lahkumise osas, toim) kokku lepib, siis praeguse seisuga näeme me, et referendumil langetatud otsus tähendab seda, et järgnevatel aastatel kasvab majandus 2,4 protsendipunkti aeglasemalt kui muidu (referendumi teistsuguse tulemuse korral, toim),» ütles Hammond prognoose avalikustades.

Office for Budget Responsibility on 2010. aastal Briti valitsuse poolt loodud nõuandev amet, mis ei allu ühelegi ministeeriumile. Selle ülesandeks on sõltumatute majandusprognooside pakkumine, mida arvestatakse riigieelarvete koostamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles