Ametist lahkuv Oviir püüab veel viimase tööpäevaga plusspunkte võita (5)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtlusministrist Liisa Oviirist saab homsest riigikogu liige.
Ettevõtlusministrist Liisa Oviirist saab homsest riigikogu liige. Foto: Liis Treimann

EASi juhi Hanno Tombergi ametist maha võtmise pärast palju kriitikat saanud ettevõtlusminister Liisa Oviir püüab veel viimase tööpäevaga plusspunkte võita, allkirjastades täna kolme miljoni euro suuruse pilootprojekti rahastusotsuse, mida ta on oma ametisoleku ajal pidevalt esile toonud.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium andis päev enne uue valitsuse ametisse kinnitamist teada, et viimaseid päevi ettevõtlusministrina tööl olev Liisa Oviir kooskõlastas suurinvesteeringu toetusmeetme, millega suunatakse järgmisel aastal kolm miljonit eurot uutesse tehnoloogiamahukatesse tööstusettevõtetesse.

Oviir selgitas, et Eesti ettevõtluse kasvustrateegia peamiseks eesmärgiks on lisandväärtuse kasv 80 protsendile Euroopa Liidu keskmisest: «Kui teenusmajanduses oleme seda saavutamas, siis tööstusvaldkonnas, kus on meie peamised eksportijad, oleme rohkem maha jäänud. Suurinvesteeringu toetusmeede on üks võimalusi töötlevas tööstuses uute suuremahuliste investeeringute kaasamiseks.»

Pilootmeetmega on plaanis kaasata vähemalt 30 miljonit eurot investeeringuid. Suurinvesteeringute meetme kaudu soovitakse mõjutada eelkõige selliseid investoreid, kes on valimas investeeringute tegemisel Eesti ja mõne teise riigi vahel. Riik panustab investeeringute toomiseks Eestisse investeeringutoetusena kolm miljonit eurot, millele peaks siis lisanduma ettevõtjate omafinantseeringuna kuni 30 miljonit eurot.

Sellega peaks kaasnema ligi 400 uue töökoha loomine tööstuses ja ligi sada töökohta teeninduses, üle kahe miljoni euro maksutulu aastas, 20 miljonit ekspordikäivet ja lisandväärtust ligi 20 miljonit eurot.

Üle aasta ametis olnud ettevõtlusminister Liisa Oviir suundub kolmapäeval pärast uue valitsuse ametisse kinnitamist tema ameti üle võtva erakonnakaaslase Urve Palo asemel riigikokku. Tegemist on Oviiri esimese korraga parlamendis.

Loe lisaks:

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles