DFDS Seaways: laevavedude mahud viitavad Euroopa majanduse kasvule

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubalaev Läänemerel
Kaubalaev Läänemerel Foto: Erakogu

Põhja-Euroopa suurima laevafirma DFDSi liinivõrgus, mis korraldab reisijate- ja kaubavedu ka Paldiski-Kapellskäri ja Paldiski-Hanko liinidel, kasvasid kaubavedude mahud kolmandas kvartalis 17 protsenti ja reisijate arv kümme protsenti.

DFDSi hinnangul annab nii kaubavedude mahu kui ka reisijate arvu kasv märku Euroopa majanduse stabiilsest kasvust. DFDS-i poolt opereeritavatel laevaliinidel Põhja- ja Läänemerel liikus aasta kolmandas kvartalis 17 protsenti rohkem kaupu ja kümme protsenti rohkem reisijaid kui möödunud aastal samal ajal. Kaubavedude mahud on kasvanud ka Skandinaavias, eriti Läänemere regioonis.

Kolmandas kvartalis näitasid majanduskasvu kõik DFDSi põhilised turud Euroopas, sh ka Suurbritannia. Euroopa Liidust lahkumise otsus ja naela nõrgenemine ei ole kolmandas kvartalis avaldanud  negatiivset mõju kaubavedudele Inglismaa ja mandri-Euroopa vahel, mis näitasid jätkuvalt stabiilset kasvu. Kõige enam, 30 protsenti kasvasid kaubavedude mahud Inglise kanalil, reisijate arv kasvas samal perioodil 15 protsenti.

DFDSi müügitulud kasvasid jooksva aasta kolmandas kvartalis seitse protsenti 510 miljoni euroni ja kulumieelne ärikasum kasvas 15 protsendi võrra 131 miljoni euroni. Tugeva majandustulemuse kindlustas meretranspordi- ja logistikateenuste kasv nii Lääne- kui ka Põhjamerel.

DFDS-i kolmanda kvartali üheks oluliseks sündmuseks on ettevõtte laienemine Eestis. Alates oktoobrist teenindab DFDS Paldiski ja Hanko vahelist kauba- ja reisijateveo laevaliini üheksa väljumisega nädalas mõlemal sõidusuunal. Paldiski-Kapellskäri ja Paldiski-Hanko liinidest on tänaseks saanud tähtis magistraaltee Põhja-Baltikumist Rootsi, mis ühendab Paldiskit DFDSi teiste liinidega.

DFDS on Põhjamaade suurim meretranspordi- ja logistikaettevõte, mis opereerib 55 laevaga 25 liinil nii Lääne- kui ka Põhjamerel. DFDSi Eesti tütarfirma teenindab Paldiski-Kapellskäri ja Paldiski-Hanko kauba- ja reisijateveo liine. DFDS tähistab tänavu oma 150. juubelit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles