Vene välisminister pärjas Standardi juhi Sõpruse ordeniga (6)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Veskimägi (keskel) kohtumisel Venemaa välisministri Sergei Lavrovi (paremal) ning Venemaa Töösturite ja Ettevõtjate Liidu (RSPP) president Aleksandr Šohhiniga (vasakul).
Enn Veskimägi (keskel) kohtumisel Venemaa välisministri Sergei Lavrovi (paremal) ning Venemaa Töösturite ja Ettevõtjate Liidu (RSPP) president Aleksandr Šohhiniga (vasakul). Foto: Erakogu

Venemaa välisminister Sergei Lavrov andis Standardi juhatuse esimehele ja Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu endisele esimehele Enn Veskimägile üle Vene Föderatsiooni Sõpruse ordeni. 

«Suhteid Venemaaga tuleb hoida normaalsetena, ettevõtjatena ei saa me sõltuda ainult poliitilisest kuvandist,» sõnas Standardi omanik Enn Veskimägi ordenit vastu võttes. Veskimägi pälvis teenetemärgi äri-, majandus- ja humanitaarkoostöö arendamise eest. Üleandmise juures viibis ka Eesti suursaadik Moskvas Arti Hilpus.

«Aastaid tööandjate keskliidu esimehena tegutsedes sõlmisime lepingu Venemaa Töösturite ja Ettevõtjate Liiduga (RSPP) ja selle juhi Aleksandr Šohhiniga. Selle koostöö käigus oli üks olulisematest prioriteetidest piirilepingu sõlmimine Eesti ja Venemaa vahel, mille taaskäivitamine 2012. aastal oli kahe organisatsiooni koostöö tulemus,» rääkis Veskimägi.

Ta lisas, et sellega omakorda olid seotud topeltmaksustamise ja investeeringute kaitse lepingute ratifitseerimised, mis on ettevõtjate huvides mõlemal poolel.

Eestlastest on Sõpruse ordeni pälvinud veel Arnold Rüütel, Eri Klas, Ita Ever, Anu Kaal, Kalev Timberg ja Anne Veski.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles