TV3: kuhu kadusid Cherry.ee poolt võlgu jäädud 1,2 miljonit eurot? (1)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus lõpetas Cherry Media pankrotimenetluse.
Kohus lõpetas Cherry Media pankrotimenetluse. Foto: Mati Hiis

Paljud Cherry e-poe kaudu soodushinnaga tooteid ja reise soetanud kliendid on jäänud oma rahast ilma ning portaaliga koostööd teinud teenusepakkujad keelduvad klientidele teenust pakkumast, sest väidetavalt pole Cherry partneritele selle eest raha maksnud.

Tuntud sooduspakkumisi vahendava veebikaubamaja Cherry edulugu sai läbi käesoleva aasta mais, kui portaal majandusraskuste tõttu oma tegevuse lõpetas. Veebileht jäi võlgu ligikaudu 1,2 miljonit eurot, kuid vastutusele selle eest kedagi võtta ei ole.

Kui mais lubas Cherry oma klientidele, et vautšerid kehtivad jätkuvalt samadel tingimustel kõigi teenusepakkujate juures ning Cherry on sõlminud kõigi teenusepakkujatega lepingud, mis tagavad tarbijale teenuse kättesaamise, siis praegune olukord on aga hoopis vastupidine.

Paljud kliendid on rahast ilma ning oma tooteid Cherry kaudu müünud koostööpartnerid väidavad, et lubatud teenuste eest, mille vahendajaks portaal oli, pole makstud.

Oktoobris lõpetas Harju maakohus Cherry Media OÜ pankrotimenetluse pankrotti välja kuulutamata, põhjendades seda raugemisega.

Cherry Media OÜ esitas 20. juulil pankrotiavalduse. Võlgniku varaks on andmebaas, e-poe müügiplatvorm ning nõuded kolmandate isikute vastu summas 416 436 eurot. Maksejõuetuse põhjuseks on tegevuse laiendamisest tingitud kulude suurenemine ja täiendavate investeeringute puudumine.

Ajutise halduri aruande kohaselt on võlgnikul vara umbes 1000 euro väärtuses ning kohustusi ca 1,2 miljoni euro ulatuses. Võlgnik on ajutise halduri arvamusel püsivalt maksejõuetu.

7. oktoobri määrusega määras kohus pankrotiavalduse menetluse raugemise vältimiseks deposiiti makstava summa suuruseks 5000 eurot, kuid võlausaldajad seda ei tasunud.

Vaata lähemalt TV3-e videost

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles