Vitalfieldsi asutaja: oleme müügihinnaga rahul

Kristi Malmberg
, majandustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitalfields pakub tarkvara, mida oma töös saavad kasutada põllumehed.
Vitalfields pakub tarkvara, mida oma töös saavad kasutada põllumehed. Foto: Mailiis Ollino

Äsja enda asutatud idufirma Vitalfields maha müünud Martin Rand ütles, et ei saa tehingu hinda avalikustada, kuid see oli igati rahuldust pakkuv.

Rand ütles Postimehele, et talumajandustarkvara pakkuva ettevõtte müügihinda ei saa avalikustada, aga see kõik läheb kindlasti Eesti majandusse tagasi, sest Eesti investorite ring oli lai. Lisaks ettevõtte asutajatele Martin Rannale ja Vahur Meusile on sinna investeerinud näiteks ingelinvestorid Ahti Heinla, Arvi Tavast, Andres Kull, Smartcap. 

«Me oleme rahul, läks hästi,» oli kõik, mis Rand sai kommentaariks hinnale öelda. 

Mina töötan selles ettevõttes edasi, jätkas ta. «Suured plaanid on silme ees,» rääkis Rand. «Kui start-up'i juhina peab kogu aeg raha tõstma, siis nüüd saab keskenduda uutele turgudele laienemisele.» 

Ranna sõnul on Vitalfieldsil seni väga hästi läinud, põhilised kasvuturud on praegu Saksamaa ja Poola. «Seal on meiega liitunud sadu põllumehi,» märkis Rand. Sihiks on Ranna kinnitusel kõik Euroopa suuremad põllumajandusturud nagu Prantsusmaa, Hispaania, Inglismaa. Äsja laienes ettevõte Rumeeniasse.

USA põllumajanduskontserni Monsanto kuuluv Climate Corporation ostab Eesti päritolu idufirma Vitalfields, tehingu summa ega lepingu täpsemad tingimused pole teada. Vitalfields pakub talumajandustarkvara maaettevõtjatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles