Venemaa on valmis külmutama naftatootmise senisel tasemel (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: AP/ Scanpix

Venemaa on valmis külmutama naftatootmise praegusel tasemel, ütles Venemaa president Vladimir Putin.

«Mis puudutab eelseisvat (naftakartelli) OPEC kohtumist ja meie seisukohta, mis on vankumatu ja mida me oleme korduvalt öelnud, siis oleme valmis külmutama toornafta toomise praegusel tasemel,» lausus Putin Limas toimunud Aasia ja Vaikse Ookeani Majanduskoostöö (APEC) tippkohtumise järel.

«Me ei näe selles kahju meie naftasektorile. Energiaminister hoiab ühendust juhtivate firmadega ning nad on valmis sel viisil töötama,» lausus riigipea. «Meie jaoks pole tootmise külmutamine raske.»

OPEC kohtub 30. novembril Viinis, kus arutatakse naftatoodangu piiramist.

OPEC jõudis septembri lõpus Alžeerias kokkuleppele naftatoodangu vähendamises 32,5-33 miljoni barrelini päevas. Oktoobris tootis OPECi 14 liikmesriiki rekordilised 33,83 miljonit barrelit päevas.

Vene energeetikaminister Aleksandr Novak ütles oktoobris, et Venemaa tahab 2017. aastal toota 548 miljonit tonni naftat ehk umbes 11 miljonit barrelit päevas, mis oleks suurim toodang pärast NSV Liidu lagunemist 1991. aastal.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles