EL andis Rail Balticuga seoses Leedule veel 180 miljonit eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne vaade Rail Balticu raudteest, kus rongid on aiaga piiratud alal.
Illustratiivne vaade Rail Balticu raudteest, kus rongid on aiaga piiratud alal. Foto: Rail Balticu Pärnu maakonnaplaneering

Euroopa Komisjon andis seoses raudteeprojektiga Rail Baltic Leedule täiendavad 180 miljonit eurot toetust.

Kolme Balti riigi ühisfirma RB Rail sõlmis 191 miljoni euro suuruse toetuslepingu Euroopa Komisjoni innovatsiooni ja võrkude rakendusametiga (INEA). Sellest 180 miljonit eurot läheb Leedule, teatas RB Rail. Toetust rahastatakse Euroopa Ühendamise Rahastust (CEF).

Saadud rahastusele lisandub ligikaudu 31,5 miljoni euro suurune omafinantseering, nii et kokku on Leedu projekti maht 211,5 miljonit. Vahendeid kasutatakse 55 kilomeetri pikkuse raudteelõigu ehituse alustamiseks Kaunasest Läti-Leedu piirini.

Eestile eraldas CEF 11 miljonit eurot, millele lisandub 2 miljoni euro suurune omafinantseering. Vahendeid kasutatakse peaasjalikult ehituse logistikamudeli väljatöötamiseks ning elektrisüsteemide arendamiseks, seda eriti Pärnu tulevases kaubaterminalis.

Läti sai rahastust 409 000 eurot, koos omafinantseeringuga on summa kokku 600 000 eurot. Riik kasutab seda peamiselt selleks, et uurida Rail Balticu ja lennundustaristu sünergiat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles