Tootjahinnaindeks tõusis oktoobris aastaga 0,8 protsenti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elekter.
Elekter. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli 2016. aasta oktoobris võrreldes septembriga 1,6 protsenti ja võrreldes eelmise aasta oktoobriga 0,8 protsenti.

Tootjahinnaindeksit mõjutas oktoobris eelmise kuuga võrreldes keskmisest enam hindade tõus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises ning kütteõlide tootmises, samuti hindade langus elektroonikaseadmete tootmises ja puidutöötlemises, teatas statistikaamet.

Möödunud aasta oktoobriga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnatõus kütteõlide ja elektroonikaseadmete tootmises, samuti hinnalangus mäetööstuses.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli 2016. aasta oktoobris võrreldes septembriga 1,7 protsenti ja võrreldes 2015. aasta oktoobriga 2,6 protsenti.

Eelmise kuuga võrreldes tõusis oktoobris keskmisest enam naftasaaduste, elektrienergia ja põllumajandussaaduste hind, samas langes turbatoodete, mootorsõidukite osade ja lisaseadmete ning puittoodete hind.

Impordihinnaindeksi muutus oli 2016. aasta oktoobris võrreldes septembriga 1,1 protsenti ja võrreldes 2015. aasta oktoobriga 0,9 protsenti.

Eelmise kuuga võrreldes tõusis oktoobris keskmisest enam elektrienergia, naftasaaduste ja keemiatoodete hind, langes pabertoodete, põllumajandussaaduste ja väärisesemete ning muude toodete hind.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles