LHV aktsia on hoogu läinud (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV, Tallinn, 23.05.2016
Tallinna börsil alustati kauplemist LHV aktsiatega. Pildil Erki Kilu, Marko Reikop.
FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
LHV, Tallinn, 23.05.2016 Tallinna börsil alustati kauplemist LHV aktsiatega. Pildil Erki Kilu, Marko Reikop. FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Erik Prozes / Postimees

Samal ajal kui Tallinna börs tervikuna on olnud suhteliselt stabiilne ja rahulik, on kevadel börsile tulnud LHV aktsia hind viimastel nädalatel kiiresti kerkima hakanud.

Viimase kuuga on LHV aktsia kallinenud viiendiku võrra 8,9 euroni.

Hinnatõusu taga on peamiselt LHV kolmanda kvartali majandustulemused, mis avaldati oktoobri lõpus ja sellele järgnenud hinnasihi tõstmine Swedbanki poolt 8,5 eurole.

Oma osa mängis ilmselt ka asjaolu, et alates eelmisest nädalast hakkas LHV pakkuma passiivselt juhitavaid pensionifonde.

LHV aktsia noteeriti Tallinna börsil 23. mail ning väärtpaberi märkimishind oli 6,95 eurot. Võrreldes börsile tulemisega on LHV aktsia kallinenud peaaegu kahe euro võrra ehk 28 protsenti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles